Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

«Αρκούδα: ένας ευάλωτος γίγαντας» με την υποστήριξη της «Άγονης Γραμμής Γόνιμης»

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» σε συνεργασία με τις Προϊσταμένες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Παπίγκου υλοποιώντας το Εκπαιδευτικό –Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει» πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 18/11/2014 δράσεις στις συστεγαζόμενες σχολικές μονάδες.
Πρόκειται για ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικού περιεχομένου που απευθύνεται σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών στη θεωρία αλλά και στην πράξη για ζητήματα σχετικά με το σεβασμό και τη διατήρηση της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς, της αειφόρου ανάπτυξης και των μεθόδων διαχείρισης της ενέργειας και των φυσικών μας πόρων.
Στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Αρκούδα: ένας ευάλωτος γίγαντας» οι μαθητές μέσα από βιωματικές δράσεις είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την τεχνική του animation με κατάλληλους για την ηλικία τους τρόπους, να παίξουν, να χαρούν, να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.
Επίσης, μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας της Περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» πραγματοποίησε δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τους μαθητές.
Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη των Παιδαγωγικών ομάδων βίωσαν με μοναδικό τρόπο δράσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου στο πανέμορφο Μεγάλο Πάπιγκο.

φωτ. από τη διαδρομή Αρίστη-Μ.Πάπιγκο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου